Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων "Εθνικά Ιστορικά Γεγονότα 1913 - 100 χρόνια από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους" (Β΄ Μέρος)

Έτος: 2013  
Σειρά: 1η-Β
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Οκτωβρίου

Οδόντωση: 13¾
(1 αξία) 

Στις 2 Νοεμβρίου 1912 αγήματα Πεζοναυτών, τα οποία αποβιβάστηκαν σε διάφορες περιοχές του Αγίου Όρους, εξασφάλισαν την περιοχή και ύψωσαν την ελληνική σημαία στο χωριό Καρυές, καθιστώντας τη χερσόνησο του Άθω ελεύθερη. Η απελευθέρωση όμως της περιοχής από τον Ελληνικό Στρατό δεν έλυσε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα της χερσονήσου. 
Στις 3 Οκτωβρίου του 1913 οι αγιορείτες μοναχοί, ως αντίσταση στο υποβόσκον φαινόμενο της διεθνοποίησης του Αγίου Όρους, συνέταξαν ψήφισμα περί «της αιωνίου και αδιασπάστου ενώσεως μετά της Μητρός  Ελλάδος», το οποίο κοινοποίησαν παντού. Το έγγραφο αυτό ουσιαστικά αποτελεί την de facto αποδοχή της ενώσεως του Αγίου Όρους με την Ελλάδα, ενώ με τις επόμενες συνθήκες, του Νεϊγύ το 1919, των Σεβρών ένα χρόνο αργότερα, όπως επίσης και της Λωζάνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τον Ιούλιο του 1923, αναγνωρίζεται de jure η κυριαρχία του ελληνικού κράτους επί του Αγίου Όρους. 
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τίμησαν την επέτειο των 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους με την Ελλάδα με την έκδοση της ομώνυμης Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου 2013.

Χαρακτηριστικά της σειράς: 
ΚΛΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
2,40 €
Πίνακας που απεικονίζει την παράδοση  του Αγίου Όρους στον Ελληνικό στόλο
100.000
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:  38 Χ 38 χιλ. σε φύλλα των 25 τεμαχίων
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ:  Ανθούλα Λύγκα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ:  Πολυχρωμία (οffset )
ΕΚΤΥΠΩΣΗ:  «Giesecke & Devrient Matsoukis S.A.»
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ: κυκλοφόρησε στις  3 Οκτωβρίου 2013 και διατέθηκε από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι  2 Οκτωβρίου 2013.
Εκδόθηκαν επίσης:
1. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (6.000 τεμ.)
Έχει παράσταση  σχετική με το θέμα της σειράς. Τιμή διάθεσης  προς  3,50 €.
2. ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ (τεμ. 800)
Τιμή διάθεσης προς 30,00 €.
3. ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥΜ PREPAID  (1.000 τεμ.)
Τιμή διάθεσης προς  1,60 €.
Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. που θα αποσυρθούν στις 2 Οκτωβρίου 2014. 
Οι συλλέκτες φιλοτελιστές θα έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό ατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχει επικολλημένο το γραμματόσημα της σειράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνια μαζι μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *